Petrőczy Dániel bejegyzései

Gyereknap – Ebkavalkád

Színes programok lesznek vasárnap Rákoskeresztúron! A Vigyázó Sándor Művelődési Házban gyereknap alakalmából állati jó programok lesznek, a Bakancsos utcai sportpályán pedig a 9. Ebkavalkád lesz! A Vigyázó MH felhívja a figyelmet: Az Életfa Állatsimogató állatbemutatói (10.30-kor, 13.30-kor és 15 órakor) … Folytatódik….

Kategória: Cikk | Szóljon hozzá most!

Egészségház utca felújítása

Elindult az Egészségház utca Földműves és Diák utca közötti szakaszának felújítása!

Kategória: Cikk | Szóljon hozzá most!

Nyertes pályázatok

A mai testületi ülésen, Rákosmente Önkormányzata megszavazta a társasházi pályázat eredményét. A pályázatot még szeptemberben írtuk ki, de mivel a 10 milliós keretösszeg, több, mint duplájára érkezett pályázat így az eredmény kihirdetésére várni kellett. De megérte várni, mert a 2017-es … Folytatódik….

Kategória: Cikk | 1 hozzászólás

Társasházi pályázat

Régóta vártuk de most kiírta az Önkormányzat a 2017-es társasházi pályázatot! A rákoskeresztúri lakótelepet érintő területen (Rákos-patak – Ferihegyi út – Pesti út – Bujákhida utca – Gyökér utca – Ferihegyi út – Széchenyi utca – Borsó utca – Lázár … Folytatódik….

Kategória: Cikk | Szóljon hozzá most!

Kell-e felüljáró?

A Budapest – Hatvan (Rákoskeresztúr, Rákosliget, Rákoscsaba) vasútvonal felújításával kapcsolatban a lakossági fórum fő témája a felüljárók építése volt. Bár Keresztúr csak közvetve érintett hiszen a ligeti felüljáró és az akadémiaújtelepi új megálló érint minket, de jogosan merülhet föl a … Folytatódik….

Kategória: Cikk | Szóljon hozzá most!

Jó hír a Bulyovszky-házról!

A mai napi képviselő testületi ülésen Riz Levente polgármester úr beszámolója szerint a Bulyovszky-ház kiürítése megtörtént! Az épületet hosszú évek óta a Bajcsy Kórház használta levéltárként, és tulajdonképpen ez a funkciója akadályozta azt, hogy a kerület tulajdonába kerülhessen. Mivel ez … Folytatódik….

Kategória: Cikk | 1 hozzászólás

Lomosan

Ismét elérkezett az éves lomtalanítás időszaka Rákoskeresztúron is. A társasházak számára átadott hirdetmények általában november 21 és 22-i kihelyezési dátumot írtak és másnapra ígérték a lomok elszállítását. Annak rendje-módja szerint, a lakók időben elkezdték kitenni a lomokat, amiket sajnos a … Folytatódik….

Kategória: Cikk | Szóljon hozzá most!

Új udvar az Újlak iskolában

Riz Levente polgármester és Sarkadi Nagy Adrien iskolaigazgató közreműködésével a szalagátvágó kisdiákok felavatják az Újlak iskola megújult alsós udvarát Palóc lakodalmas dalokat énekeltek a negyedikesek németül és magyarul A nyáron megújult alsós iskolaudvar avatására került sor a minap az Újlak … Folytatódik….

Kategória: Cikk | Szóljon hozzá most!

Óvoda, Nemzetiségek tere, testvérváros

Katolikus óvoda, rákoskeresztúri Nemzetiségek tere, új testvérváros: Csonkapapi Rendeződik az Akácvirág utcai földszintes épület sorsa: az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye nyit majd katolikus óvodát, vélhetően a Pál Apostol Általános Iskola és Gimnázium keretein belül. Az épület a méretei miatt évek óta üresen … Folytatódik….

Kategória: Cikk | Szóljon hozzá most!

Rákosmente lehet a Bulyovszky-ház tulajdonosa!

2016 első testületi ülésén ismét napirendre került a Bulyovszky ház. Az épület és a hozzá tartozó terület részben állami tulajdonú (ezt kezeli(?) a Bajcsy kórház). Ennek a tulajdonrésznek a kerületi tulajdonba adását kérvényezte csütörtökön a rákosmenti Képviselő Testület. Remélem, az … Folytatódik….

Kategória: Cikk | Szóljon hozzá most!