Rákosmenti olimpikonok

A cím az, hogy rákosmenti olimpikonok, bár állhatna itt akár kérdésként is: Vannak-e rákosmenti olimpikonok?

Véget ért a XXX. Nyári olimpia Londonban, amit a magyar sportolók kiváló eredménnyel zártak. 157 magyar sportoló, 17 érmet szerzett, 8 aranyat, 4 ezüstöt, 5 bronzot, de ezen kívül is rendkívül sokan eredményesen szerepeltek. Ezzel hazánk az éremtáblázat 9. helyén végzett, megelőzve olyan országokat többek között, mint Ausztrália, Japán, Románia, Szlovákia, Ukrajna és Szerbia.

A helyi közösségek szinte mindenhol nagyon büszkék olimpikonjaikra. Több helyen olyan emléktábla került kihelyezésre, melyen a helyi olimpikonok és szerencsés esetben a helyi olimpiai bajnokok nevei szerepelnek. Országszerte találhatunk ilyeneket, sőt többek között Kecskeméten, Százhalombattán, Gyöngyösön és Szombathelyen még Olimpia utca is van! Az olimpiai emléktáblák mindenhol frekventált, központi helyeken kerültek elhelyezésre. Az olimpiai emléktáblák az utcakép gazdagságához is hozzájárulnak és közösség építő szerepük is van.

Fölmerült bennem a kérdés, Rákosmentén miért nincsen ilyen? Nem hiszem, hogy Rákosmentéről még senki sem járt versenyzőként olimpián.

Készítsünk mi is emléktáblát a rákosmenti olimpikonoknak és paralimpikonoknak!

Ehhez viszont jelenleg még nem áll rendelkezésünkre olyan adatbázis mely pontos felvilágosítást nyújtana a számunkra.

Így ezúton kérem a helyi lakosságot, hogy aki bármilyen információval bír arról, hogy egy-egy olimpikon a kerületben lakott vagy lakik, az kérem jelezze a Művelődési és Sport csoport sport referensének Tóth Csaba Csongornak a tothcs.csongor@rakosmente.hu E-mail címen vagy a 256-14-93-as telefonszámon.

Remélem hamarosan elegendő információnk lesz ahhoz, hogy például a Fuchs kastély kertjében vagy a Fő téren ilyen emléktáblát avathassunk.

Természetesen helyben lakó olimpikonokra gondoltunk, mint például Hajtós Bertalan és nem a kerülethez csak köthető Farkas Péterre…

A bejegyzés kategóriája: Cikk
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Rákosmenti olimpikonok bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Petrőczy Dániel hozzászólása:

    Most jelezték, hogy akiről a “nyúl-domb” el van nevezve, Bóbis Gyula ténylegesen a kerületben lakott. Bóbis Gyula 1948-ban lett olimpiai bajnok, birkózásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.