trianon…

Ma 93 éve írták alá a világtörténelem legszörnyűbb békediktátumát.
Sok népet és nemzetet győztek már le a hatalmasok a világtörténelem folyamán, de talán egyet sem aláztak meg úgy, mint Magyarországot. A földre kényszerített ország népességét, területét és gazdaságát szétszabdalták és a környékbeli államokhoz csatolták ahol beindult a megszerzett országrészekkel a nemzetállamok kialakítása.
Magyarország sosem volt teljesen “magyar”, már a honfoglaláskor is több különálló törzsként, de egy nemzetként érkeztünk a Kárpát-medencébe.
Rákoskeresztúron évszázadok óta együtt élnek olyan kisebbségek melyek önálló országgal is rendelkeznek, ők mégis itt maradtak. Maradtak, mert magyarok, magyarországi szlovákok, németek, örmények és lengyelek. Együtt élnek itt velünk ugyanúgy, mint a cigányok, a bolgárok, a görögök, a románok vagy akár a ruszinok. Ők, és még sok más nép és törzs együtt alkotjuk Magyarországot és a magyar nemzetet. Ezen az ősi állapoton próbáltak meg változtatni azok, akik féltek 1920-ban Magyarországtól. A területi és gazdasági csonkításon túl, nyilvánvaló céljuk volt a Kárpát-medencében élő népeket egymás ellen fordítani. Ez a céljuk úgy néz ki nem sikerült Magyarországon és így Rákoskeresztúron sem.
Sikerült viszont a trianoni békediktátum által megszabott határokon túl, ahol a mesterségesen kialakítani kívánt nemzetállamokba erőszakkal próbálták és próbálják beolvasztani az ottani magyarságot.
Ez a nap, kell, hogy mindenkit, minden évben figyelmeztessen arra, hogy ezt nem engedhetjük és nem is fogjuk engedni! Ezt a célt szolgálja, hogy a trianoni határon túli magyarok könnyebben és gyorsabban lehetnek ma magyar állampolgárok. Ezt a célt szolgálhatjuk mi is, ha utazásaink során a Felvidéken, Erdélyben, Kárpátalján vagy Délvidéken teszünk látogatást ezzel is támogatva az ottani magyarságot.
Gyújtsunk ma mécsest az elszenvedett fájdalmak emlékére, de ugyanez a láng emlékeztessen minket arra, hogy nekünk is tennünk kell azért, hogy a magyar nemzet a trianoni határok ellenére is egységes maradhasson itt a Kárpát-medencében!

A bejegyzés kategóriája: Cikk
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.