A nyugalom ára

Az Újlak utca 7. melletti leromlott játszótér sok bosszúságot okozott már a lakóknak. Éjjelente zajos beszélgetéseknek, italozásoknak lehettek szem és fültanúi akik a ház nyugati oldalán laknak. A lakókkal való beszélgetések során az elképzelhető zajkeltés szinte minden formáját fel tudták sorolni az elmúlt évekből: ordibálás, éneklés, zenehallgatás sőt még állítólag kutyaviadalokat is rendeztek ott.
Amikor a házban jártam a lakók azzal a kéréssel fordultak hozzám, hogy segítsek megoldani a kialakult helyzetet. A helyszín tüzetesebben megnézve arra jutottunk, hogy a beton padok “kényelme” nélkül talán kevésbé lesz vonzó a hely.
Május végén megkezdték a távfűtési csövek cseréjét és korszerűsítését. Emiatt az említett játszótér problémás része is elbontásra került. A munkálatokat végző cég munkatársai a héten tárgyaltak az Önkormányzat munkatársaival ahol szóba került a terület rendezése is.
A munkálatok során elbontják a rossz hintát, a homokozót és a beton padokat. Ezeket nem pótolják, a területük füvesítésre kerül. Így remélhetőleg megszűnik a zaj és az Újlak 7 nyugati oldalán lakók végre nyugodtam tudnak majd pihenni, ugyanakkor megmarad pár mászóka a gyerekeknek is.

A bejegyzés kategóriája: Cikk
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.