Szelektív…

forrás: minálunk.hu

Az elmúlt napokban, hetekben sajnálatos módon ismét sláger téma lett a kerületi szelektív hulladékgyűjtő szigetek problémája. A problémákat két csoportba oszthatjuk: 1. A konténerek borogatása és kiürítése miatti szemetelés 2. A szelektív hulladékgyűjtő konténerek mellé hordott szemét problémája.

A környékben lakók többen is beszámoltak arról, hogy maguk is látták, hogy mikor és kik viszik oda a szemetet. Naponta akár többször is találkoznak azzal a jelenséggel, hogy guberálók felborítják a konténert és elviszik belőle a pénzzé tehető műanyag flakonokat és alumíniumdobozokat. Én magam is láttam már ilyen esetet és sikerült is eltántorítanom a guberálót a konténer felborításától: Megkérdeztem mit szeretne, majd a “válasza” után elmondtam neki, hogy azonnal hívom a rendőrséget. Ez eredményesnek bizonyult, mert az illető el is ment a helyszínről.

Persze, nem állhatunk mindig a szelektívek mellett. Ezért amíg a problémára ennél megfelelőbb megoldást nem találunk, kérem, hogy aki teheti szóljon rá azokra akik szemetelnek. Vagy akár vegyék föl a szemetelőket videóra, fényképezzék le őket és osszák meg a közösségi oldalakon. Használjuk ki a nyilvánosság erejét!

Megvizsgálom a lehetőségét, hogy a szelektív konténereken, az üzemeltető FKF-fel közösen, ezt vagy hasonló felhívást közzé tudunk-e tenni.

Közösen kell fellépnünk a közterületeinket összeszemetelők ellen!

A bejegyzés kategóriája: Cikk
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Szelektív… bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Virág Mónika hozzászólása:

    Ez elviselhetetlen állapot tenni kell valamit mindenki otthon gyüjtse a szelektivet!!

  2. Petrőczy Dániel hozzászólása:

    És lehetőség szerint a szelektív hulladék gyűjtőbe dobja be és ne mellé. 🙂

  3. Nótin Tamás hozzászólása:

    Örülök, hogy egyre többeknek szemet szúrnak ezek az áldatlan állapotok. Jó ideje foglalkozom már a témával, a legutóbbi felszólalásomban is igyekeztem rávilágítani, hogy súlyos problémáról van szó. Azonban leginkább emberi szemléletváltásra lenne szükség. Ahogy végignéztem a kerület összes szelektív hulladéktárolóját és környékét, sajnos mindenhol ugyanazon szörnyű állapotokat tapasztaltam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.