Új udvar az Újlak iskolában

Riz Levente polgármester és Sarkadi Nagy Adrien iskolaigazgató közreműködésével a szalagátvágó kisdiákok felavatják az Újlak iskola megújult alsós udvarát

Palóc lakodalmas dalokat énekeltek a negyedikesek németül és magyarul

A nyáron megújult alsós iskolaudvar avatására került sor a minap az Újlak utcai iskolában. A verőfényes szeptemberi délutánon a gyerekek vidáman szaladgálva, játszadozva várták a megnyitót, s szemlátomást addigra ők már gyakorlatilag birtokukba is vették mindennapi iskolai életük megszépült színhelyét. Az udvar berendezésében sok felsős diák és pedagógus is segített.
Amint a műsort vezető Giliczéné Komjáthy Andrea, az iskola pedagógusa elmondta, a tanulók már nagyon várták, hogy a munkák elkészüljenek. Az újjávarázsolt udvaron pedig nekik is lesz lehetőségük arra, hogy virágot, növényeket ültessenek s gondozzanak. Így az majd az ő munkájuk által is otthonosabbá válhat. Külön köszöntötte az udvar felújítását támogató és kivitelező meghívottakat: Riz Levente polgármestert, dr. Varjúné dr. Fekete Ildikót, a KLIK Kelet-Pesti Tankerületének igazgatóját, Petrőczy Dánielt, a kivitelezést támogató önkormányzati képviselőt, Fehér Károlyt, a Rákosmente Kft. igazgatóját, valamint a kivitelezést végző cégek képviselőit, Horváth Miklóst és Kalocsai Istvánt. Mint mondta, e széles körű összefogás eredményeként jöhetett csak létre rekordidőn belül, másfél hónap alatt a felújítás.
Az alsós tanulók színes műsorukkal üdvözölték az ünnepi alkalmat, melyben volt néptánc, vers és próza, ének, sőt hangszeres előadás is. Ezt követően Riz Levente polgármester elmondta, hogy ez az iskola különösen fontos az önkormányzat számára s igyekeznek gondját is viselni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt évek során a homlokzati hőszigetelés és nyílászárócsere folytán a külseje már megváltozott. A belsőn pedig még van mit alakítani, amit szintén szeretnének el is végezni. Személy szerint nem igazán kedveli az átadó ünnepségeket, hiszen nem ez a lényeg. Példaként említette, hogy a szintén az Újlakban elkészült műfüves focipályát még a mai napig nem adták át hivatalosan – ám ennek ellenére a gyerekek nagy örömmel használják. Végezetül pedig azt kívánta valamennyi ide járó diáknak, hogy a megújult udvaron érezzék nagyon jól és igazán szabadnak magukat s tanuljanak jól.
Sarkadi Nagy Adrien iskolaigazgató köszönetet mondott a polgármesternek az önkormányzat által nyújtott támogatásért, ami nélkül a beruházás nem valósulhatott volna meg. Mint mondta, ez kiváló hozzájárulás ahhoz, hogy valamennyien jól érezzék magukat az iskolában és eredményesen tudjanak dolgozni, tanulni. A széleskörű összefogás eredményeként megújult udvar most olyan, mint egy új lakás. Gyönyörű és tágas, ám még üresen áll, tehát be kell rendezni.
Az ünnepség zárásaként – a polgármester és az iskolaigazgató közreműködésével – két diák átvágta a létesítmény birtokbavételének jelképes szalagját.
Az esemény különlegessége, hogy az iskolát támogató alapítványhoz az átadó napjára rendkívüli szülői felajánlások érkezetek. Egy, az iskolában tanuló testvérpár szülei segítőikkel több, mint ezer főre finom gyrost sütöttek. Az innivalók szintén szülői felajánlásból érkeztek. A szülők és a gyerekek ezek megvásárlásával támogatják az udvari játékok megvásárlását. A rendezvény teljes bevétele az udvari játékok vásárlására fordítható.

A felvételünkön lévő másodikosok német nyelvű dalokra táncoltak

Forrás: www.tizenhetedik.hu

Kategória: Cikk | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.